Na een ach­ter­vol­ging kan de poli­tie in Spie­re-Hel­kijn een woning­in­bre­ker arresteren

2020-12-02 00:00:00 - Inbraken Brugge: politie vraagt waakzaam te zijn - auto-inbraak.jpg

Na een woninginbraak in Zwevegem en twee inbraken in Spiere-Helkijn heeft de politie, met een helikopter, speurhonden en steun van verschillende zones, één van de inbrekers kunnen vatten. Enkele andere daders vluchtten over de taalgrens, en zijn nog spoorloos.

Woensdag 21 februari omstreeks 6u vond in Zwevegem een woninginbraak plaats waarbij een voertuig en een laptop werden gestolen. Kort daarop volgden nog twee woninginbraken in Spiere-Helkijn. Bij één van de woningen werden de inbrekers betrapt door de bewoners en sloegen ze op de vlucht. In de andere woning zijn de daders niet binnengeraakt. Volgens getuigen zou het gaan om minstens vier verdachten.

Politiezone Mira kon met bijstand van omliggende politiezones de inbrekers traceren en startte een achtervolging op het voertuig waarin de verdachten zich verplaatsten. De achtervolging leidde naar de richting van Pecq waar de daders konden ontkomen.

Het gestolen voertuig crashte uiteindelijk in Spiere-Helkijn. De bestuurder vluchtte te voet weg en werd later gearresteerd met behulp van een speurhond en een helikopter.

Eén van de verdachten, een man van 20 jaar uit Frankrijk, werd gisteren voorgeleid bij de onderzoeksrechter, die besliste de man in voorhechtenis te nemen. Het gerechtelijk onderzoek zal nu verder worden gevoerd.

Bart Coopman