Nieuws
 | update 

Na 55 jaar nemen Hen­riet­te en Raf afscheid van hun buurt­win­kel­tje: Spek­ken­pot gaat voor­goed op slot”

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Morgen is het de allerlaatste dag dat het buurtwinkeltje van Henriette en Raf in Koolkerke bij Brugge open is. Na 55 jaar sluit het winkeltje in de Smallestraat z’n deuren.

Henriette en Raf zijn een begrip in het dorp en vele generaties passeerden wel eens in hun winkeltje: voor plakjes kaas, droge worst of verse aardbeien. Maar voor hun ‘spekken’ waren ze het meest gekend. Vandaag hebben ze voor de laatste keer hun snoep aangevuld.

“De kindjes van vroeger komen nu met hun kinderen en kleinkinderen. En woensdag was dat hier volle bak en tegen ’s avonds waren de snoepen op. Mijn hart brak. En gisteren zijn we om de voorraad geweest. Ik heb weer snoep”, vertelt Henriette.

Buurtwinkel Raf & Henriette

“Spekkenpot gaat voorgoed op slot”

Raf en Henriette zijn wereldberoemd in Koolkerke, en ook daar buiten. In 2022 maakte Vlaanderen in een documentaire over buurtwinkels kennis namelijk met koppel. Na 55 jaar sluiten Henriette en Raf nu voorgoed de deuren van hun winkeltje.

“Morgenavond gaat de deur toe. Ik ga wel eens een grote zucht geven. Het is voorbij maar we zijn er nog altijd met twee en dat is het voornaamste.”

Henriette Ameloot, uitbater buurtwinkeltje

Om het koppel te bedanken, hebben de leerlingen van het schooltje tegenover de winkel nog een verrassing. De leerlingen hebben speciaal voor Raf en Henriette een erehaag gevormd en op het podium worden ze bedolven onder de geschenkjes.

Raf & Henriette
Jens Lemant
Celien Tanghe