21-jari­ge zon­der rij­be­wijs zorgt voor rava­ge bij zwaar onge­val met gaslek

Ongeval Ardooie

De N37 was woensdagavond afgesloten door een zwaar ongeval waarbij ook een middendrukscabine van een gasleiding geraakt is. Tussen het kruispunt met de N50 aan de Rysselendemolen in Pittem en het centrum van Ardooie was er daardoor geen verkeer tussen 19u en 21u45.

IMG 20240522 WA0028

Drie inzittenden na de vlucht gevat

Het ongeval gebeurde rond 19u. Een BMW met drie jongemannen aan boord kwam uit de richting van Tielt, ging aan het slippen tijdens een inhaalmanoeuvre en raakte twee geparkeerde auto's aan de overzijde van de weg.

De jongemannen raakten schijnbaar niet of amper gewond want ze vluchtten weg. Het zou gaan om een huurauto.

Bij het ongeval werd ook een cabine geraakt met een middendruksleiding waardoor een gaslek ontstond. De N37 was een kleine drie uur afgesloten voor het verkeer.

De drie inzittenden vluchtten weg in de richting van groentenverwerkend bedrijf d'Arta. Ze verstopten zich tussen de groentenbakken maar een buurtbewoner zag hen en zette de politie op het juiste spoor. Met een drone kon de politie hen lokaliseren en vatten. De bestuurder blijkt een jongeman te zijn van 21 jaar uit Lendelede. Hij had geen rijbewijs en was onder invloed van drugs.

IMG 20240522 WA0029
Bart Coopman