N35 (Veurnestraat/​Pannestraat) na maan­den weer open

JT2 VEUR opening Pannestraat

Op vrijdag 5 juli werd de vernieuwde N35 feestelijk geopend. Na een uitdagend proces, dat zes maanden langer duurde dan gepland, is het project eindelijk afgerond. De N35, een belangrijke verkeersader, loopt door de gemeenten Veurne, Koksijde en De Panne en is nu klaar voor gebruik. Burgemeester Peter Roose van Veurne en de burgemeester Bram Degrieck van De Panne fietsten het vernieuwde en gescheiden fietspad in.

De vernieuwde N35 brengt tal van verbeteringen met zich mee. Zo is de riolering vernieuwd voor een betere waterafvoer in de Veurnestraat en de Sportlaan in De Panne. Daarnaast stond veiligheid hoog in het vaandel, met aparte fietsstroken, waar mogelijk, en veilige fietsoversteken. Ook de verlichting langs de weg is vernieuwd en uitgebreid, met energiezuinige ledverlichting tot aan de Sfinxstraat in de Panne en verlichte kruispunten.

Burgemeester van De Panne, Bram Degrieck voegt toe: “Het project is eindelijk afgewerkt en terug helemaal opengesteld voor het verkeer. Gedurende vele maanden werd alle verkeer omgeleid via Koksijde, wat vooral voor fietsers een lange omweg betekende. We zijn blij dat onze kinderen nu via een veilig fietspad naar school kunnen en dat de omwonenden van die ambetante, maar noodzakelijke, grote werken zijn verlost.”

Uitdagingen

De renovatiewerkzaamheden aan de N35 verliepen niet zonder uitdagingen. Het grootste knelpunt bevond zich op het grondgebied van Veurne. Tijdens de aanleg van de riolering bleek de ondergrond in slechte staat te verkeren, wat leidde tot een noodzakelijke aanpassing van het oorspronkelijke concept. Hierdoor liep het project aanzienlijke vertraging op. Gelukkig konden de problemen uiteindelijk worden opgelost, en werden de werkzaamheden hervat.

De Panne

In De Panne verliepen de werkzaamheden voorspoedig. Het project omvatte de volledige vernieuwing van de weg ter hoogte van de Koksijdeweg tot aan de Sportlaan en de vernieuwing van de toplaag op specifieke stukken. Hoewel aanvankelijk alleen de toplaag van de rijweg en fietspaden van de Sportlaan tot de Noordhoekstraat zou worden aangepakt, werd tijdens de uitvoering besloten om de volledige rijweg, inclusief riolering, te vernieuwen vanwege de slechte staat.

DD Opening N35 001
DD Opening N35 003
DD Opening N35 007
Siel Vandorpe