Nieuws

Mu.ZEE haalt ico­ni­sche wer­ken van onder het stof voor renovatie

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

In Mu.ZEE in Oostende trekken ze een laatste keer voor de renovatie alle registers open. Het museum gaat begin januari 2025 voor drie jaar dicht. Daarom halen ze hun beste stukken nog eens uit hun depot.

Mu.ZEE wil nog een keer met hun enorme collectie uitpakken alvorens het museum voor drie jaar de deuren sluit. Hun depot telt meer dan 8.000 stukken, met onder meer werk van Paul Delvaux, Luc Tuymans en Otobong Nkanga. De samenstelling van de nieuwe expo, ‘Full House’, was dan ook geen makkelijke opdracht.

“We zijn natuurlijk een samengesteld museum. We hebben de collectie van de stad in ons beheer. We hebben de oude collectie van het PMMK van vroeger… Maar ook onder de vlag mu.zee blijven we aankopen doen”, legt curator Mieke Mels uit.

Full House 2

Iconische werken

Mu.zee haalt voor deze expo trouwens ook enkele collectiestukken van onder het stof, zoals werk van René Magritte, Tapta en Alice Frey. Sommige stukken zijn al jaren niet meer aan het publiek getoond. In totaal gaat het om 80 iconische werken, die voor de renovatie nog een laatste keer te zien zijn.

Stefaan Kerger
Celien Tanghe