Nieuws

Roe­se­la­ren­aar die vrouw doodt, bekent: hij blijft een maand lan­ger in de cel

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

De man van 61 uit Roeselare die verdacht wordt van de moord op zijn vrouw, geeft toe dat hij haar om het leven bracht. De raadkamer in Kortrijk heeft zijn aanhouding vanmorgen met een maand verlengd. Het slachtoffer kreeg tientallen messteken. Het koppel had relatieproblemen.

Het onderzoek naar de feiten van vorige donderdag in Roeselare is nog volop bezig. De politie vond toen het levenloze lichaam van de vrouw van 56 in de woning in de Domien Craccostraat. Ze werd om het leven gebracht door tientallen messteken. Maxime Van Winkel, advocaat verdachte: “Over de feiten heb ik besloten om geen commentaar te geven. Het is zo dat we in het belang van het onderzoek daar niet zullen over communiceren.”

Vaak ruzie

Over het motief wil het parket niets kwijt. Het koppel maakte wel vaak ruzie. De vrouw stond op het punt om het huis te verlaten. Haar koffers stonden letterlijk klaar. Toen de verhuizers vorige donderdag aan de deur stonden, konden ze niet binnen. De politie vond daarna haar lichaam in de woonkamer. Ook haar man was toen in huis. Maxime Van Winkel, advocaat verdachte: “Het is inderdaad zo dat mijn cliënt vorige week vrijdag aangehouden werd en in verdenking werd gesteld van moord. Nu, ik stel vast dat hij zijn volledige medewerking verleent aan het onderzoek. In die zin dat hij erkent dat hij de oorzaak is van het overlijden van zijn echtgenote.”

De zitting van de raadkamer vanmorgen duurde maar enkele minuten. De aanhouding van de man is met één maand verlengd. Zijn advocaat gaat niet in beroep.

Verdacht overlijden Roeselare 1 febr 2024
Nieuws

61-jarige man aangehouden op verdenking van moord in Roeselare

Andy Debo
Ben Storme