Nieuws
 | update 

Ver­lich­tings­zaak en loft Niels Destads­ba­der gaan in vlam­men op bij zwa­re uit­slaan­de brand in Deerlijk

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

De zware brand bij een grote lampenwinkel in Deerlijk is na drie uur blussen onder controle. Het bedrijf zelf is verloren, ook de loft van zanger Niels Destadsbader is volledig vernield. De brandweer deed uitgebreid CO-metingen in de buurt, maar die waren overal negatief.

Om 14 uur ontstaat een brand bij HVP Lighting, een groothandel in verlichting, langs de Waregemstraat in Deerlijk. Al van kilometersver was een zwarte rookpluim te zien. De brandweer heeft het bedrijf gecontroleerd laten uitbranden. Om 17 uur laten de brandweerzone Fluvia weten dat de brand onder controle is.

Loft Niels Destadsbader

In het gebouw zat ook de loft van zanger en presentator Niels Destadsbader. Die is compleet vernield. "Overslag van het vuur naar de aanpalende huizen is vermeden", zegt Kaat Nuyttens van de hulpverleningszone Fluvia. Een van die woningen is het onbewoonde huis van de ouders van Destadsbader.

In het bedrijf werken zeven mensen. Volgens onze bronnen is iedereen in veiligheid gebracht. Eén iemand is vanop het dak naar het ziekenhuis gebracht met een lichte rookintoxicatie.

De brandweer heeft buurtbewoners gevraagd om ramen en deuren te sluiten en de ventilatie af te leggen. "Het vuur is onder controle en er wordt volop nageblust", klinkt het bij hulpverleningszone Fluvia. De brandweer deed uitgebreid CO-metingen in de buurt, die waren overal negatief.

De Waregemstraat is in beide richtingen afgesloten om hulpdiensten hun werk te laten doen. Over de oorzaak van de brand is nog geen duidelijkheid.

Kjenta Vangampelaere

kjenta.vangampelaere@focus-wtv.be

Kjenta Vangampelaere