Nieuws

Meu­le­be­ke is ver­heugd met ver­nieuw­de Markt

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Het is feest in Meulebeke. Twee jaar na het begin van de werkzaamheden is de vernieuwde Markt geopend: een polyvalent plein met groene eilanden en grote terrassen voor de horeca. Op het plein is er ruimte voor evenementen, maar de grote vernieuwing is dat er geen auto’s meer over en langs de Markt razen. Inwoners en handelaars zijn opgetogen over het resultaat.

Een feestelijke inhuldiging van de vernieuwde Markt en de straten rondom. Groene eilanden met bloemen en zitbanken bakenen het marktplein af. Handelaar Marnik Serroen is tevreden met het resultaat: “Er zijn veel leuke zitplaatsjes en er is veel groen. Het is gewoon een plaats om tot rust te komen. Nu is het verkeersplan zodanig goed ingericht dat de Markt verkeersluw is.”

De Markt was een troosteloze betonnen vlakte en parking met doorgaand verkeer tussen het plein en de kerk. Nu is een groot verschil merkbaar. De Markt is dan wel verkeersluw, maar er gaat geen parkeergelegenheid verloren. Er zijn nog bijna evenveel parkeerplaatsen, maar die zijn compacter gemaakt voor een mooie open ruimte.

Stefaan Six
Siel Vandorpe