Nieuws

Mesen bekroond voor auto­de­len, Koksij­de sterk­ste nieuwkomer

Autodelen

Mesen heeft een 'Elke buurt deelt'-award ontvangen omdat ze de Vlaamse doelstelling rond autodelen hebben behaald. Concreet zijn ze er in geslaagd minstens twee deelauto's per duizend inwoners te voorzien.

De award past in het Lokaal Energie- en Klimaatpact van de Vlaamse overheid, waarin de doelstelling rond autodelen geformuleerd staat. 293 steden en gemeenten in Vlaanderen ondertekenden dat engagement en beloofden daarmee om hun klimaatambities op te drijven, onder meer op het vlak van vergroening, energie, mobiliteit en regenwater. 

"Elke deelauto vervangt drie tot tien privéauto's", zegt Antwerps schepen voor Mobiliteit Koen Kennis (N-VA). "Autodelen is dus een belangrijke sleutel om de parkeerdruk te verlagen en het autoverkeer in de stad te verminderen." Dat naast Antwerpen nu ook Mortsel en Mesen de doelstelling behaalden, bewijst volgens de Vlaamse regering dan weer dat ook kleinere steden het voorbeeld van de centrumsteden beginnen te volgen. 

Sterkste nieuwkomer

Naast de 'Elke buurt deelt'-awards waren er ook awards voor de sterkste nieuwkomers die voor het eerst autodelen mogelijk maakten, zoals Koksijde en Zulte.

2023-03-01 00:00:00 - Autodelen is succes, ook Koksijde start er nu mee
Belga
Jeroen Vercruysse

jeroen.vercruysse@focus-wtv.be

Jeroen Vercruysse