Nieuws

Man staat terecht voor moord­po­ging op ver­meen­de min­naar van echtgenote

2014-09-17 00:00:00 - Poolse dievenbende geklist

Een man van 49 uit Eernegem moet zich voor de Brugse correctionele rechtbank verantwoorden voor moordpoging. Kurt L. haalde met een mes uit naar de vermeende minnaar van zijn echtgenote. De zaak zal op 27 mei gepleit worden.

De feiten spelen zich af in de nacht van vrijdag 29 op zaterdag 30 oktober 2021 in een woning langs de Oostendesteenweg in Eernegem, een deelgemeente van Ichtegem. Tijdens het incident zou Kurt L. een andere man in de rug gestoken hebben. Het slachtoffer werd met ernstige verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis, maar verkeerde niet in levensgevaar.

De beklaagde zelf en zijn echtgenote liepen bij de hevige schermutseling lichtere verwondingen op.

2021-11-02 00:00:00 - Man in cel voor poging doodslag op vermeende minnaar
Nieuws

Man in cel voor poging doodslag op vermeende minnaar

"Enkel dreigen"

De beschuldigde verklaarde aan de politie dat hij door het lint ging toen hij zijn echtgenote in bed aantrof met een andere man. Volgens de vrouw berustte alles op een misverstand. In ieder geval kwam het tot een discussie tussen haar man en haar vermeende minnaar, die zou geweigerd hebben om de woning te verlaten.

Daarom haalde L. een mes in de keuken, naar eigen zeggen enkel om te dreigen. De veertiger beweert dat hij pas stak toen het slachtoffer op hem afstormde. Na verhoor werd L. door de onderzoeksrechter aangehouden op verdenking van poging tot doodslag, zonder voorbedachten rade dus.

Toch moordpoging

Uiteindelijk mocht hij de gevangenis na enkele maanden onder voorwaarden verlaten. Na het onderzoek was het parket van oordeel dat er toch sprake zou zijn van voorbedachtheid. In die omstandigheden werd aan de raadkamer met succes de verwijzing gevraagd voor moordpoging.

Het proces werd maandag ingeleid voor de correctionele rechtbank van Brugge. De komende maanden krijgen alle partijen de kans om hun standpunten op papier te zetten. De pleidooien worden op 27 mei gehouden.

Kjenta Vangampelaere

kjenta.vangampelaere@focus-wtv.be

Kjenta Vangampelaere
Belga