Nieuws

Man neer­ge­sto­ken in Hout­hulst na ruzie met zonen

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

In Houthulst is woensdagavond een man neergestoken met een mes na een familiale ruzie. Hij werd geraakt in de rug, de buik, de longen, het gezicht en de benen. De man verkeert nog altijd in levensgevaar, meldt het parket van West-Vlaanderen.

Woensdagavond is rond half zeven een 51-jarige man neergestoken, voor zijn woning in de Ooststraat in Houthulst. De dader is zijn volwassen zoon, bevestigt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Kortrijk en Ieper.

Hevige ruzie

Op de oprit van de woning kwam het tot een hevige ruzie tussen de man en zijn zonen van 23 en 25. Daarop haalde een van de zonen een mes uit zijn voertuig en stak hij zijn vader meerdere malen. De man werd geraakt in de rug, longen, buik, gezicht en benen. Hij verloor heel veel bloed en verkeert nog steeds in levensgevaar. Een MUG-helikopter bracht de man naar het AZ Delta in Roeselare.

Rambomes

De politie van zone Polder was snel ter plaatse. Commissaris Wim Merlevede: "Onze ploeg is ter plaatse gekomen en heeft de daders nog kunnen aantreffen en arresteren. het slachtoffer lag hevig bloedend op de grond en samen met de buurvrouw hebben ze de eerste zorgen toegediend, tot de ambulance ter plaatse was. Het mes hebben we kunnen aantreffen ter plaatse. Het is een type rambomes met één snijkant langs onder en tanden langs boven, met een lemmet van 20 cm. Toch wel een gevaarlijk wapen."

Poging oudermoord

De beide zonen zijn gearresteerd en worden verhoord voor poging oudermoord. De echtgenote van het slachtoffer was aanwezig bij de feiten. Eén van de zonen, de jongste van 23 jaar, zou al twee jaar geen contact meer hebben gehad met zijn vader en is verhuisd naar Roeselare. De andere, de oudste van 25 jaar, zou drie weken geleden uit het huis gezet zijn. Toch komen de feiten als een verrassing, zegt Wim Merlevede: "Het is een verrassing. Het onderzoek toont dat er wat ruzie was tussen de zonen en hun ouders en gisteren is dat totaal uit de hand gelopen."

De wagen waarmee de zonen arriveerden is meegenomen voor een sporenonderzoek. De Ooststraat was de hele avond afgesloten voor verder onderzoek. 

 

De redactie