Nieuws

Man (53) krijgt 8 jaar gevan­ge­nis­straf na moord­po­ging op ex-partner

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

De man die eind maart 2023 aangehouden werd voor poging tot moord op z’n ex-partner in Roeselare, is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 8 jaar effectief. De man drong gewelddadig binnen in het huis van de vrouw en verwondde haar meerdere keren met een mes.

De feiten speelden zich af in de avond 31 maart 2023 in de Spoelstraat in Roeselare. Daar drong een 53-jarige man de woning van z’n ex-vriendin binnen. Hij sloeg eerst de glazen voordeur kapot, en vernielde daarna de deur van de badkamer met een bijl. Toen hij zijn ex-vriendin en haar dochter daar aantrof, stak hij de vrouw met een mes in de hals en borst. Daarna sloeg hij met een hamer en bijl alles in de badkamer kapot. De twee kinderen van de vrouw konden intussen wel wegvluchten uit de woning.

2023-04-01 00:00:00 - Gijzeling Roeselare: man (53) aangehouden voor moordpoging
Nieuws

Gijzeling Roeselare: man (53) aangehouden voor moordpoging

Resem wapens

Bij de aankomst van de politie, dreigde de man tegen de agenten dat hij hen zou neerschieten. Uiteindelijk sneed de beklaagde zijn polsen over en liet z’n ex-vriendin gaan. Bij z’n arrestatie trof de politie een plooimes, een bijl, een fileermes, een breekmes en bebloede handschoenen aan.

Onder invloed

Tijdens z’n ondervraging verklaarde de man dat hij kwaad was geworden na een bericht van z’n ex-partner, waarin stond dat ze seksuele betrekkingen zou hebben met een andere man. Op het moment van de feiten zou hij onder invloed van alcohol geweest zijn.

De rechtbank van eerste aanleg, afdeling Kortrijk, heeft de man nu veroordeeld tot een effectieve gevangenisstraf van acht jaar. Daarnaast moet hij ook een schadevergoeding voor de ex-partner en haar twee kinderen betalen.

Celien Tanghe