Nieuws

Lugu­be­re ont­dek­king: fiet­ser vindt men­se­lij­ke res­ten langs Schelde

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

In Waarmaarde, bij Avelgem zijn vanmorgen menselijke resten ontdekt op het jaagdpad langs de Schelde. Het gaat om een arm, vermoedelijk van een vrouw. Aan de hand zat er nog een ring. Het parket onderzoekt nu van wie de arm is, en hoe die op het jaagpad is terechtgekomen.

Het was een fietser die vanmorgen de lugubere ontdekking deed. Midden op het jaagpad zag hij de menselijke resten liggen: een arm met een hand. Tom Janssens, parket West-Vlaanderen: "Het gaat om een stuk schouder, een stuk arm en een hand die nog aan de arm vastzit. En op die hand, op één van de vingers zien we een trouwing. Aan de hand van die gegevens gaan we proberen om het slachtoffer te identificeren."

Menselijkeresten2

Vermoedelijk vrouw

Het gaat wellicht om een rechterarm, vermoedelijk van een vrouw. Hoe de arm op het jaagpad is terechtgekomen, en of die uit de Schelde komt, is voorlopig onduidelijk. "Ik moet eerlijk zijn, de stroming is nogal sterk. Het water komt vanuit Frankrijk. Het kan evengoed zijn dat het een stoffelijk overschot is dat in Frankrijk in het water is beland."

"Het kan evengoed zijn dat het een stoffelijk overschot is dat in Frankrijk in het water is beland."

Tom Janssens, parket West-Vlaanderen

Cel Vermiste Personen

Tom Janssens, parket West-Vlaanderen: "De cel vermiste personen is er ook bij, die zal nagaan of het gaat om iemand die hier in ons land verdwenen is, of iemand die in het buitenland is verdwenen."

Menselijkeresten
Redactie