Nieuws

Lis­se­we­ge schit­tert op het Lichtfeest

2022-08-20 00:00:00 - Lissewege schittert op het Lichtfeest

In Lissewege kan je genieten van muziek, performance en kunst op het Lichtfeest.

Lissewege staat in de top 10 van mooiste dorpjes van Vlaanderen en terecht. Tijdens de 22ste editie van het Lichtfeest wordt het dorp omgetoverd in een feeëriek parcours met als thema 'Niets is wat het lijkt'. 

Een wandeling vol entertainment 

Tijdens een uitgestippelde wandeling kom je langs prachtige installaties. Tien wonderlijke onderwaterwezens verschijnen boven het wateroppervlak en schitteren in het licht. De kinderen uit het dorp konden hun creativiteit de vrije loop laten met het project. Ze lieten zich inspireren door de beestjes uit het Lisseweegs Vaartje. 

Een magisch bomenportaal kleurt de hemel. De bomenrij is het decor voor duizenden vuurvliegjes die je verwelkomen bij het begin van je tocht. 

Langs het parcours val je van de ene verbazing in de andere, van een driekoppig vocaal ensemble tot pratende gevels. Je vertrekt uit wat er al is, maar wordt uitgedaagd om er anders naar te kijken. 

De rode draad

Op je tocht word je begeleid door Lisseweegse Geesten. De antieke lantaarnpalen vormen het decor voor lichtgevende bewoners uit het Lissewege van vroeger en andere figuren uit de rijke geschiedenis van het dorp. 

Verspreid over de wandeling kan je prachtig versierde 'vitrines' zien. De inwoners van Lissewege kregen volledige artistieke vrijheid om hun gevel om te toveren binnen het thema 'Niets is wat het lijkt'. 

Gallerij

 

Leonie Cossement