Restaurant L’Envie in Sint-Denijs wint culinaire prijs voor bier en gastronomie

Uitreiking Cornet Beer & Food Pairing Award op het Bierpassie Weekend, Handelsbeurs: Peter Buelens (Swinkels), David Grosdent (L’Envie), Inès Vankeirsbilck (L’Envie), Ben Vinken (Bierpassie Magazine)
Restaurant L'Envie in Sint-Denijs bij Zwevegem heeft de Cornet Beer & Food Pairing Award 2025 in de wacht gesleept. De prijs bekroont jaarlijks een restaurant dat bier en gastronomie op bijzondere wijze samenbrengt.
De jury prees chef David Grosdent en gastvrouw-sommelier Inès Vankeirsbilck voor hun verfijnde aanpak. "Met deze award willen we het gebruik van bier in de gastronomie stimuleren", zegt Peter Buelens, PR-manager bij Swinkels Belgium. "Genieten van een goed bier bij een heerlijk gerecht is essentieel in onze Belgische eet- én biercultuur."
"Harmonie tussen bord en glas"
L'Envie staat al langer op de culinaire kaart met onder meer een Michelinster (2020) en de titel "Jonge Chef van het Jaar" (Gault&Millau, 2021). De uitgebreide bierkaart biedt tientallen geuzes, die Grosdent naadloos combineert met lichte, groenterijke gerechten. "Ik hou van frisse bieren. Ze passen perfect bij mijn keuken", zegt de chef.
Culinair journalist Wim Swinnen prees de precisie van Grosdent: "Met slechts enkele ingrediënten creëert hij gerechten van het allerhoogste niveau. Zo ontstaat een harmonie tussen bord en glas die nauwelijks te overtreffen is."
Taalfout opgemerkt?
Heb je een taal- of schrijffout opgemerkt in dit artikel?