Nieuws
 | update 

Land­bou­wers pro­tes­te­ren tegen nieu­we toe­gangs­weg van Koning Dedecker”

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Landbouwers uit Slijpe hebben samen met omwonenden voor de provincieraad actie gevoerd tegen de mogelijke komst van een nieuwe weg tussen Slijpe en Middelkerke. De actievoerders willen niet dat landbouwgrond verloren gaat voor een dergelijk duur project.

Wanneer de Slijpebrug in Middelkerke open staat, moeten automobilisten vaak even geduld oefenen. Op toeristische topdagen loopt die wachttijd soms hoog op en daar moet een nieuwe weg verandering in brengen. Het is een plan dat veel buurtbewoners tegen de borst stoot.

“Nu hebben ze beslist om naast de brug een viaduct te leggen, rechtstreeks een de baan richting casino. Van tachtig miljoen euro. Dat is gewoon geldverspilling, dat is grootheidswaanzin en voor niets nodig. De gemeente Middelkerke is geen gemeente meer, dat is een koninkrijk van Koning Dedecker. We moeten daar een beetje tegen protesteren.”, zegt Koen Terryn, woordvoerder van het actiecomité.

Ook boeren zijn tegen

De provincie moet de plannen vandaag voorlopig goedkeuren en daarom willen ook de boeren uit de beurt hun stem laten horen.

“Men gaat achttien hectare landbouwgrond innemen. Men gaat ook verschillende landbouwbedrijven doorkruisen. Die impact staat niet in verhouding tot de probleemstelling die zich stelt”, zegt Michiel Van Robays van de Boerenbond.

Bezwaren kunnen later

Op de provincieraad staat nu enkel de voorlopige vaststelling. Alle bezwaren kunnen later nog. “In de maanden mei en juni zal iedereen de mogelijkheid krijgen om hun idee over dat voorstel te uiten, om opmerkingen te formuleren en alternatieven aan te brengen”, legt gedeputeerde voor vergunningen Sabien Lahaye-Battheu uit.

Bart Coopman
Celien Tanghe