Nieuws

Kuns­t­rou­te Ama­re kron­kelt langs diver­se wer­ken in Damme

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

De kunstroute Amare is zaterdag feestelijk van start gegaan in Damme. De wandellus van zes kilometer loopt langs beeldhouwwerken en installaties van binnen- en buitenlandse kunstenaars. 

"Het is eigenlijk een lus met beeldhouwwerken in de publieke ruimte, op privédomein en hier ook achter ons, in het stadhuis", vertelt curator Annelies Ysebaert. "Het is toch altijd zoeken naar een mooi evenwicht. We willen een mooie balans vinden tussen bekende namen en enkele opkomende talenten."

Meer dan één zintuig

Zowel kunstenaars als bezoekers appreciëren de symbiose van cultuur en natuur. "Ik heb nog maar de helft van de route afgewerkt maar ik vind het heel bijzonder", deelt kunstenaar Will Beckers. "Hiervoor heb ik de tour gedaan met de kunstenaars zelf. Ik vind het heel waardevol om hier aanwezig te zijn." Naast kunst, zet de organisatie ook muziek en culinaire creaties in om de bezoekers helemaal te doen ontspannen. Op enkele culinaire dagen in de zomer zullen zij kunnen rekenen op een hapje en een drankje. De tweede editie van Amare loopt nog tot 15 september. Per verkocht ticket schenkt het één euro aan het goede doel.

Robbe Wets
Laurens De Jaegher