Nieuws
 | update 

Kuur­ne roept ver­ka­ve­ling van het Woon­park halt toe

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

De gemeente Kuurne wil niet dat het Woonpark, op de grens van Kuurne en Harelbeke, nog verkaveld wordt. Die verkaveling is goedgekeurd in 2009, maar dat ziet het voltallige college nu anders. De grond is watergevoelig en vogelaars spotten er dit weekend nog een zeldzame buidelmees. 

Wonen aan het park, dat was het concept van het ‘Woonpark’. Het is een stuk open ruimte op de grens met Harelbeke. In 2009 verleende het toenmalige gemeentebestuur een vergunning voor de verkaveling van het perceel, maar sindsdien zijn overstromingskaarten veranderd. Het huidige gemeentebestuur draait de oude beslissing daarom terug.

“De verkavelingsvergunning is goedgekeurd, maar nu zijn er nieuwe inzichten. Niet van uit de gemeente maar vanuit Vlaanderen die zeggen dat bouwen hier niet verstandig meer is”, vertelt schepen van Openbare Ruimte, Willem Vanwynsberghe.

“Zeker als het dan nog eens watergevoelig is, is het echt niet verstandig om op te bouwen.”

 Willem Vanwynsberghe, schepen van Openbare Ruimte

De plannen om 16 woningen en 24 appartementen te bouwen hier gaan dus niet door. De gemeente wil met de projectontwikkelaar rond de tafel gaan zitten.

Woonpark Kuurne

Vogelspotters

Ook vogelspotters zien het stukje natuur trouwens liever niet verdwijnen. Ze turen er vaak naar buidelmezen. Dat zijn bijzondere vogeltjes die je soms in de winter ziet. Dat ze in Kuurne rondvliegen is uniek. Met het stukje natuur zouden ook de vogeltjes verdwijnen, en dat willen ze tegengaan. 

Vogelspotters Kuurne
Stefaan Six
Bart Coopman
Celien Tanghe