Nieuws

Kuur­ne-Brus­sel-Kuur­ne lokt mas­sa toe­schou­wers naar Gro­te Markt Kortrijk

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Het Belgische wielervoorjaar startte dit weekend met Kuurne-Brussel-Kuurne. Er was vooraf wat heisa over de verhuizing van de start naar Kortrijk, maar daar was vandaag niets meer van te merken.

Een massa mensen op de Grote Markt juichte Wout Van Aert en zijn collega's meteen luid toe. Al hield iedereen zijn hart vast voor het boerenprotest. In Spanje werd een koers daardoor zelfs grotendeels geannuleerd. Maar de aanwezige boeren hadden geen kwaad in de zin. “We zijn hiervan op de hoogte, ze gaan een paar honderd meter meerijden voor de officiële start en dan gaan ze het parcours verlaten”, zegt voorzitter Geert Penez.

Voor het eerst in Kortrijk

Kuurne-Brussel-Kuurne start voor het eerst in Kortrijk. Dat is voor de meeste liefhebbers zoals Heinz Vandekerckhove geen enkel probleem: “Ik heb daar geen probleem mee. Ik woon ondertussen zelf in Kortrijk, maar we zijn allemaal buren”. “Ik heb al mensen gesproken van Ingelmunster, Izegem en Gullegem. Het doet me plezier dat hier mensen zijn vanuit de ruime regio. Er is wat heisa geweest vooraf. Maar nu zien we dat samenwerking werkt” zegt ook Kortrijkse schepen van sport Wouter Allijns.

"Er is wat heisa geweest vooraf. Maar nu zien we dat samenwerking werkt."

Wouter Allijns, schepen van sport Kortrijk

Naast de grote koersliefhebbers zijn er ook gewone kijklustigen die er zelfs wat voor over hebben. Zo kwam Henk Vanhee te voet vanuit Gullegem. Met Van Aert en co op de eerste rij vertrekt daarna het peloton. De organisatie is alvast tevreden.

Jeroen Sap
Laurens De Jaegher