Kruis­punt Den Hert wordt vei­li­ger voor fietsers

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Vandaag zijn de werken gestart op drie kruispunten op de Ringlaan in Kortrijk. Onder meer aan het gevaarlijke verkeersknooppunt Den Hert, op de grens met Harelbeke. Daardoor is er maar één rijstrook per richting beschikbaar, met grote hinder tot gevolg.

In de toekomst kan je niet meer met de wagen de R8 aan ‘Den Hert’ oversteken. De middenberm voor fietsers en voetgangers wordt doorgetrokken. Er komt ook een derde rijstrook op de ring voor verkeer vanuit Kortrijk-Oost. Auto’s kunnen dan vlotter afslaan naar de Gentsesteenweg en het centrum. Ook op de Gentsesteenweg en de Kortrijksesteenweg komt er telkens een extra rijstrook. Tegen midden juli moet alles klaar zijn. Meer details over de werken en de omleiding vind je online, op focuswtv.be.

Omleiding voor doorgaand verkeer

Tijdens de werken op de R8 zal er ter hoogte van ‘Den Hert’ maar 1 rijstrook per rijrichting beschikbaar zijn voor het verkeer. Doorgaand verkeer naar Harelbeke wordt dan ook aangeraden om een omleiding te volgen. Verkeer vanuit Kortrijk-West rijdt op de R8 tot aan Kortrijk-Noord en rijdt verder via de Brugsesteenweg (N50) en de N36. Ook verkeer vanuit Gent rijdt om en verlaat de E17 aan de afrit Deerlijk (nr. 4 op E17) en rijdt verder via de Ringlaan (N36).

Fietsomleiding tijdens werken

Tijdens de werken van fase 1 en 2 worden de kruispunten van de R8 met de Kortrijkse- en Gentsesteenweg en Hippodroomstraat afgesloten voor fietsers. Ook de aansluiting met het jaagpad wordt afgesloten. Fietsers tussen Harelbeke en Kortrijk volgen in beide richtingen een omleiding via de Herdersstraat, Zandbergstraat en Deerlijksestraat. Ook plaatselijk gemotoriseerd verkeer rijdt lokaal om.

Ben Storme