Nieuws

Krij­gen opval­len­de bomen bin­nen­kort een naam?

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Wel als het van Gerard Ameeuw uit Houthulst afhangt. De 82-jarige fervente wandelaar stampte een nieuw bedrijfje uit de grond: Plant Identity. Met naambordjes wil hij bekende en opvallende bomen een eigen identiteit geven.

Bij Gerard groeide het idee al langer. Hij zou graag willen dat mensen weten welke bomen ze tegenkomen op wandel. Op 82-jarige leeftijd richtte hij daarom met Plant Identity een nieuw bedrijfje op. Zo voorziet  hij bomen van een naambordje.

"Het is natuurlijk niet te bedoeling om dat met elke boom te doen", vertelt Gerard. "Vooral de meest opvallende en intrigerende bomen." Hij stelt steden en gemeenten voor om naambordjes in parken en natuurdomeinen aan te brengen, en zo onze kennis te verruimen en vooral onze liefde voor de natuur.  Hij heeft zelfs een eigen ophangsysteem ontwikkeld om snel bomen van een naambordje te voorzien.

De passie kreeg Gerard van zijn vader, die boomkweker was. En zelf heeft hij als ondernemer zijn hele carrière tussen de boomkwekers en bomen gewerkt. Thuis heeft hij de bomen alvast al van een naamkaartje voorzien.

De redactie