Koud gerookte schelvis met gazpacho

Bekijk hier het recept voor het maken van koud gerookte schelvis met gazpacho, tomaat en gefrituurde uienringen.
Benodigdheden
- 1 filet schelvis
- 1kartonen ei doosje
- 40 gr zaagmeel
- 300 gr ijsblokken
- 4 st tomaat
- ½ komkommer
- 1 ui
- 1 teentje look
- 1 paprika
- 1/8 watermeloen
- 8 st kers tomaat
- 20 gr bloem
- 1eiwit
Bereiding
Fileer de vis en kruid af met peper en zout. Leg de filet op een bakplaat met ijsblokjes en plaats in de oven( let op dat de oven niet aan staat). Plaats het eierdoosje met het zaagmeel er onder en steek het in brand, wanneer het goed brand doe je de oven dicht en laat je het 15 min roken. Na 15 min haal je het uit de oven en brand de huidkant af met de gasbrander. Snij in gewenste porties.
Gazpacho: was de tomaten en snij deze in 4 stukken, schil de komkommer en snij in gelijke stukjes, versnijd de paprika, watermeloen, 1/2 ui en een teentje look. Doe alles in de keuken robot of mixer met 20 gr olijfolie peper en zout en mix alles tot een gladde massa, Passeer door een fijne zeef.
Versnijd de 1:2 ui in fijne reepjes en dompel ze onder in het losgeslagen eiwit en daarna in de bloem. Frituur gedurende 5 min op 160° tot ze goudbruin zijn.
Snij de kerstomaatjes in stukjes en maak aan met peper zout en olijfolie.
Werk af met wat basiliek blaadjes.