Nieuws
 | update 

Koen De Bouw schit­tert naast Game of Thro­nes-acteur in nieuw­ste oor­logs­film, ín Kort­rijk­se decors

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Vanaf morgen kan je in de cinemazalen gaan kijken naar de nieuwste 'The Last Front', met steracteur Iain Glen, bekend van Game of Thrones. Maar ook de Vlaamse Koen De Bouw schittert op het doek. Gisteren was de avant-première in Kortrijk, waar de film deels is opgenomen.

The Last Front neemt ons mee naar de zomer van 1914, waar de Eerste Wereldoorlog een Belgisch dorpje op zijn kop zet. De film is deels opgenomen in West-Vlaanderen, onder meer in Kortrijk. In de film zie je het Begijnhof, de crypte onder het stadhuis, de kerk van Kooigem en bakker De Knock op Heule Watermolen.

Een groepje Vlamingen slaat op de vlucht op zoek naar veiligheid. Maar ze worden achtervolgd door de Duitse luitenant Laurentz. Het is een meeslepend kat-en-muisspel, waar de grens tussen held en schurk al snel vervaagd. 

The Last Front

De oorlogsfilm is geregisseerd door Julien Hayet-Kerknawi en telt een internationale cast, met onder meer GOT-acteur Iain Glen, de Britse acteur Joe Andersson, en heel wat Vlamingen zoals Koen De Bouw (Het Tweede Gelaat), Joren Seldeslachts (Spitsbroers) en Mathijs Scheepers (Vermist). Ook Leander Vyvey speelt een rolletje. De acteur woont en werkt in Londen, maar komt uit Nieuwpoort.

Gisteren heel wat bekend volk op de avant-première in de Budascoop in Kortrijk. De film komt vanaf woensdag in de zalen.

Kjenta Vangampelaere

kjenta.vangampelaere@focus-wtv.be

Kjenta Vangampelaere