Nieuws

Knok­ke Off bemach­tigt Kas­taar! voor Bes­te Fictiereeks

Knokke off

VRT

De VRT-serie Knokke Off heeft zaterdagavond op de Kastaars!, de Vlaamse mediaprijzen, de prijs voor 'Beste fictiereeks' meegegraaid. De West-Vlaamse mediafiguren vielen naast de prijzen. De docureeks Godvergeten over misbruik in de kerk, onder meer in West-Vlaanderen, werd beloond voor de impact die het had.

West-Vlaanderen was in de categorie 'Online persoonlijkheid' sterk vertegenwoordigd. Acid, Céline van Cemi en Anastasya Chernook waren enkele namen die zich verzekerden van nominaties. De prijs ging uiteindelijk naar Elisabeth Lucie Baeten die online scoort met filmpjes waarin ze 'Katrien van Politiek PR' speelt.

Geen Kastaars! voor Dewulf en Marchand

Charlie Dewulf was kandidaat om voor de serie 'Liefdestips aan mezelf' een Kastaar! te winnen in de categorie 'Beste fictiereeks', maar daar trok 'Knokke Off' aan het langste eind. Onder de podcasts mocht Bruggeling Pieterjan Marchand met twee nominaties hopen op een trofee. Toch belandde de Kastaar! niet in zijn handen voor de podcast 'Achter de schermen' of 'De slimste mens: the morning after', maar ging maker van Nerdland Lieven Scheire ermee aan de haal. Winnaars 'Knokke Off' en 'Godvergeten' zijn ook beide genomineerd voor een Ensor. Die prijsuitreiking sluit het filmfestival van Oostende op zaterdag 3 februari af.

Winnaars Kastaars!

Fictiereeks: Knokke Off

Impact: Godvergeten

Nieuwkomer: Boris (Jeroom Snelders)

Podcast: Nerdland (Lieven Scheire)

Radioprogramma: Anke en Sven op Joe

Carrière: Koen Wauters

Doorbraak: Aaron Blommaert 

Tv-programma: Down the Road

Online persoonlijkheid: Elisabeth Lucie Baeten

Robbe Wets