Nieuws

Kli­mavon­tuur­tje in zend­mast ein­digt met onder­koe­ling in ziekenhuis

2023-03-29 00:00:00 - Klimavontuurtje in zendmast eindigt met onderkoeling in ziekenhuis

In Roeselare hebben de hulpdiensten gisteren moeten uitrukken voor een jongeman die in een hoge zendmast was geklommen. Pas na anderhalf uur klimt hij op eigen initiatief naar beneden, waarna hij op de vlucht slaat.

Dinsdagnamiddag komen hulpdiensten massaal ter plaatste aan de zendmast achter Elektro Deblaere, een bedrijf langs de Meensesteenweg in Roeselare. Een 18-jarige man uit Roeselare is - om nog onduidelijke redenen - in de zendmast geklommen.

RED-team

Hulpdiensten en gespecialiseerde brandweermannen van het RED-team proberen op de jongeman in te praten. Hij reageert nauwelijks en is niet van plan om naar beneden te springen.

Als een van de mensen van het RED-team de zendmast in klimt, begeeft de Roeselarenaar zich bijna naar de top van de mast. Door de regen krijgt de jongeman het zichtbaar koud waardoor hij enkele keren een paar meters naar beneden zakt.

Onderkoeld

Na ruim anderhalf uur besluit de Roeselarenaar om weer naar beneden te klimmen waarna hij meteen op de vlucht slaat.

Mensen van het RED-team en de politie zetten onmiddellijk de achtervolging in en kunnen hem snel vatten. Onder begeleiding van zijn moeder wordt de man onderkoeld naar het ziekenhuis gebracht.

Het is onduidelijk wat hem bezield heeft.

De redactie