Nieuws

Kleu­ter­klas­sen in Rum­be­ke ver­ze­geld na ano­nie­me tip over asbestgevaar

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Drie kleuterklassen van MPI Sterrebos in Rumbeke, bij Roeselare, zijn verzegeld. Tijdens de krokusvakantie zijn asbesthoudende platen in het plafond vervangen. Volgens een anonieme tip gebeurde dat niet op een correcte manier. De directie ontkent.

Vrijdagmiddag komt de Dienst Welzijn op het Werk de drie kleuterklassen ontruimen en verzegelen in MPI Sterrebos in Rumbeke. De kinderen moeten de klas verlaten en mogen er niet meer in.

Aanleiding is een anonieme tip die verklaart dat de verwijdering van asbesthoudende platen in het plafond niet op de correcte manier zijn verwijderd. Dat gebeurde in de krokusvakantie. "Ik kan bevestigen dat de klassen inderdaad verzegeld zijn en de kleuters volgende week terecht kunnen in andere klassen", zegt Diter Den Baes, directeur van de scholengroep 26.

Stalenonderzoek

"Ik heb opnieuw navraag gedaan bij de mensen die de platen hebben verwijderd. Daar zat inderdaad vasthoudend asbest in. Wij zetten ons enorm in om dergelijke platen te verwijderen en te vervangen", legt de directeur uit. "Momenteel heb ik geen enkele reden om eraan te twijfelen dat die verwijdering niet correct is verlopen."

De directeur wacht nu het stalenonderzoek af. Dat resultaat zou er eind volgende week moeten zijn.

Kjenta Vangampelaere

kjenta.vangampelaere@focus-wtv.be

Kjenta Vangampelaere