Nieuws
 | update 

Klap­band zet vracht­wa­gen in lich­ter­laaie op ver­keers­wis­se­laar E17 in Aalbeke

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Op de verkeerswisselaar tussen de E403 en E17, ter hoogte van Aalbeke, stond deze ochtend een vrachtwagen in lichterlaaie. Dat veroorzaakte heel wat verkeershinder.

DSC 9220

De bestuurder van de vrachtwagen, gevuld met 24 ton aardappelen, wilde rond 8.30 u de E17 in Aalbeke oprijden, toen hij een enorme knal hoorde. De vrachtwagen bleek een klapband te hebben, en had rechts achteraan vuur gevat. De chauffeur kon z’n voertuig nog tijdig op de pechstrook parkeren en de trekker loskoppelen. De hulpdiensten kwamen snel ter plaatse en kregen de vlammen snel onder controle. Volgens de brandweer wordt het wel een interventie van lange duur.


Om alles veilig te laten verlopen, sloot de wegpolitie de verkeerswisselaar richting E17 af. Het verkeer moest doorrijden richting Doornik, en de snelweg in Dottenijs te verlaten. Hoe lang de hinder nog zal aanslepen, is voorlopig nog niet duidelijk. Het aardappelbedrijf stuurde intussen al een andere vrachtwagen ter plaatse om de nog intacte zakken aardappelen over te laden.

DSC 9207
Celien Tanghe