Nieuws

Kin­der­op­vang staakt ook in Oostende

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

De kinderopvangsector staakt vandaag. Ook in Oostende hebben dagmoeders en ruim 50 personeelsleden van de kinderopvang actie gevoerd.

Alle stedelijke opvanginitiatieven bleven dicht en vanmorgen om 8 uur stonden de kinderverzorgers al met een eisenbundel aan het stadhuis van Oostende. Ze eisen meer personeel en betere middelen om voor de heel jonge kinderen te zorgen.

Xenia Beeckaert (Stedelijke kinderopvang Oostende): "We willen ook de erkenning van het stadsbestuur. We willen echt beter ondersteund worden. We willen meer begeleiding van brugfiguren en pedagogische coaches. We willen ook meer personeel. Ook logistiek personeel, want er is ons heel wat afgenomen. Vroeger hadden we een verse keuken. Dat is allemaal weg. Dat komt nu van het sociaal huis. Kinderen krijgen geen vers eten meer."

Er wordt steeds meer van ons verwacht, zeggen de stakers, en daar krijgen ze niets voor terug. Sylvie Vasbinder (Stedelijke kinderopvang Oostende): "We hebben gewoon de tijd niet meer om die kinderen alles te geven wat we zouden willen geven."

De burgemeester en de schepen van kinderopvang zijn in het buitenland en zijn niet aanwezig bij de actie. De stakers willen binnenkort wel een antwoord op hun vragen.

2022-04-01 00:00:00 - Kinderopvang staakt ook in Oostende - staking2_1.jpg
Stefaan Kerger