Nieuws

Kin­der­op­vang op plaats waar ooit het (afge­bran­de) café De Zwaan stond

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

In het centrum van Lichtervelde komt er dit najaar een kinderopvang. Er is plaats voor 18 baby's en peuters. De kinderopvang komt op de plek waar vroeger café De Zwaan was. Dat café brandde twaalf jaar geleden uit. Sindsdien was er niets meer.

Op de hoek in het centrum van Lichtervelde komt na de zomer een kinderopvang. Het gebouw staat al een tijdje leeg maar nu is er eindelijk een bestemming gevonden. Vroeger stond hier nog het bekende café De Zwaan, dat in 2012 in de vlammen op ging bij een zware brand. Jelle Goderis, Algemeen directeur Kinderopvang Felix: “Wij zijn kinderopvang Felix, uitbater van kinderopvang voor kinderen tussen 0 en 3 jaar. Eind vorig jaar zijn we in contact gekomen met de gemeente Lichtervelde om kinderopvang te organiseren in een bestaand pand voor 18 kinderen.”

Hoge nood

Kinderopvang Felix heeft al vestigingen in Kortemark, Merkem, Dadizele, Wervik en Moorslede. De bedoeling is dat de kinderopvang in Lichtervelde in september opent. Niets te vroeg, want de nood is hoog in Lichtervelde.

Bekijk hier de reportage over de brand in 2012:

De redactie