Nieuws

Ken­nis­cen­trum ARhus in Roe­se­la­re viert tien­ja­rig bestaan met feestweek

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Arhus in Roeselare bestaat tien jaar en dat wordt de hele week uitgebreid gevierd. Het kenniscentrum is uitgegroeid tot een ontmoetingsplek dat met zijn tijd mee is. Het feestprogramma biedt voor elk wat wils.

Tien jaar geleden zag kenniscentrum ARhus op De Munt het levenslicht. Het betekende een nieuw begin voor de gefusioneerde Roeselaarse bibliotheken en een ontmoetingsplek waar onderzoek, mensen en ideeën voor een kruisbestuiving zorgen. "Toen Roeselare tien jaar geleden investeerde in een nieuwe bibliotheek koos de stad voor een project dat zich voortdurend aanpast aan de veranderende noden. Alles draait rond boeken en lezen in Arhus. Het is ook een plek die voor alles en iedereen openstaat", zegt burgemeester Kris Declercq. Het tienjarig bestaan wordt nu gevierd met een feestweek. 

"Het is een plek die voor alles en iedereen openstaat."

Kris Declercq, burgemeester

Vandaag staan al heel wat activiteiten op het programma. Zo was er vanochtend de Feestbrunch in het ARhus Café, gevolgd door een interactieve voorleessessie voor kleuters in De Munt. Daar konden ze niet enkel luisteren naar een verhaal, maar mochten ze ook op zoektocht. Het initiatief trok alvast heel wat gezinnen met jonge kinderen.

Het hoogtepunt van de feestweek wordt de koorddanser die op zaterdag 24 februari tussen de bovenste verdieping van het ARhus-gebouw op De Munt en de Sint-Michielstoren zal balanceren. Roeselarenaars worden daarbij ook uitgenodigd om het gebouw van ARhus De Munt binnen te wandelen om de act van dichtbij te ontdekken.

De feestweek loopt nog tot en met zaterdag 24 februari.

Bernard Vanneuville

bernard.vanneuville@focus-wtv.be

Bernard Vanneuville
Laurens De Jaegher