Nieuws

Kabel­jauw in de oven bereid met citroenmousseline

2014-08-29 00:00:00 - Kabeljauw in de oven bereid met citroenmousseline

Bekijk hier het recept voor het maken van Kabeljauw in de oven bereid met citroenmousseline.

Benodigdheden

  • 1 filet van kabeljauw
  • 2 stuks tomaat
  • 2 eetlepels mosterd
  • 2 st sjalot
  • 50 gr witte wijn
  • ¼ wit brood
  • 2 eidooiers
  • 250 gr boter
  • 1 citroen

Bereiding

Tomaten partjes: Kook water. Haal de kern uit de tomaat en maak met het mes een kruis in het vel. Dompel de tomaat gedurende 10 seconden onder in het kokend water. Haal ze eruit en verwijder het vel. Snij in 4 en verwijder de pitjes. Afkruiden met peper en zout en wat olijfolie

Broodkruim: haal de korst van het brood en pluk in gelijke stukjes. Versnipper een sjalotje en stoof ze aan in wat olie . Blus met witte wijn en laat verdampen tot enkel de sjalot over blijft. Meng de sjalot met de geplukte stukjes brood

Snij de kabeljauw in de gewenste porties. Kruiden met peper en zout, besmeer ze met mosterd en leg twee partjes tomaat erop , plaats daarboven het broodkruim. Bak af gedurende 10 min op 180° in de oven.

Citroen mousseline: verwijder het eiwit en doe de 2 dooiers in een kookpan. Voeg 20 gr water, peper en zout toe en klop deze op met een klopper op een klein vuurtje tot je een stevige massa hebt. voeg druppelsgewijs en al roerend de gesmolten boter er bij en werk af met wat citroensap.

Werk af met wat dille blaadjes

De redactie