Nieuws

Jor­is Ide Group plant nieuw bos in Brugge

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

In het Sint-Andriesveld in Brugge zijn de eerste bomen en struiken geplant voor een nieuw bos. Het is een project van de Joris Ide Group. Dat West-Vlaams bedrijf maakt bouwmaterialen en staalproducten. Het bedrijfsbos is een groene compensatie voor de industriële activiteiten.

Een vijftigtal personeelsleden stak de handen uit de mouwen bij de plantactie. Het terrein is ruim twee voetbalvelden groot. En het is doorwerken want vandaag gaan 2.800 bomen en struiken de grond in, alleen maar soorten van bij ons. Op termijn wordt dit een meerwaarde voor het groengebied.

“Dit past in ons DNA en is heel leuk om samen te doen met onze werknemers en familie. Het is altijd leuk om buiten te zijn en het is vandaag ook droog gebleven” zegt duurzaamheidsmanager Laurence Staelmans.

“Dit past in ons DNA en is heel leuk om samen te doen met onze werknemers en familie."

Laurence Staelmans, duurzaamheidsmanager Joris Ide Group

Ondertussen speelt de discussie over landbouwgrond die verdwijnt voor natuur. Dat is terecht volgens Bart Naeyaert, gedeputeerde landbouw. “Er moeten duidelijke keuzes gemaakt worden. Landbouwgrond moet voor landbouw gebruikt worden en natuurgebied voor natuur. Hier worden bomen geplant in natuurgebied. Dat is volledig conform met wat vanuit de sector wordt gevraagd.”

Het is trouwens Bosgroep Houtland die het boomplanten hier begeleidt. Dat is een vereniging van 570 boseigenaars in de Brugse regio, samen goed voor 3.600 ha bos.

Bernard Vanneuville

bernard.vanneuville@focus-wtv.be

Bernard Vanneuville
Laurens De Jaegher