Jon­ge­man in kri­tie­ke toe­stand na zwa­re bot­sing in Dentergem

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Vrijdagavond gebeurde er op het kruispunt van de Meulebekesteenweg met de Ankelaarstraat een hevige botsing tussen twee bestelwagens. Eén van de bestuurders werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis overgebracht.

Een 50-jarige automobilist uit Dentergem die van het centrum kwam, werd verrast door een jongeman in een andere bestelwagen die gisterenavond de Meulebekesteenweg kwam opgereden vanuit de ondergeschikte Ankelaarstraat. De 29-jarige bestuurder uit Ruiselede was omstreeks 20.30 uur gisterenavond onderweg om een bestelling van een frituur in Tielt thuis te bezorgen en werd in de linkerflank gegrepen. Na de zware klap belandde de ene Citroën Berlingo in de gracht en de andere op een akker. 

De man van 50 uit Dentergem kon zichzelf bevrijden en uit zijn wagen komen. Om de bestuurder uit Ruiselede te bevrijden kwam de brandweer van de post Aarsele ter plaatse. De bevrijding verliep vlot, maar de bestuurder liep zware hoofdwonden op en verkeerde op dat moment in levensgevaar. Ter plaatste kreeg hij de meest dringende zorgen toegediend. Later brachten ziekenwagens van Tielt en Aalter beide slachtoffers naar het Sint-Andriesziekenhuis in Tielt. 

Het kruispunt, waar al eerder enkele botsingen hebben plaatsgevonden, werd voor enkele uren afgesloten. Het parket stelde een verkeersdeskundige aan om de omstandigheden van het ongeval te onderzoeken. 

Redactie