Nieuws

Jon­ge vrouw blijft in de cel voor moord op pas­ge­bo­ren baby

Babymoord brugge

De Brugse raadkamer heeft de aanhouding van een 24-jarige vrouw uit Brugge met twee maanden verlengd op verdenking van kindermoord en schuldig verzuim. Claudia D.C. ontkent nog steeds met klem dat ze geweld gebruikte tegen haar pasgeboren baby.

De feiten kwamen vorig jaar op 3 januari aan het licht in de sociale woonwijk Blauwe Poort in Brugge. De moeder van het slachtoffer werd na de ontdekking van het lijkje gearresteerd voor kindermoord en schuldig verzuim.

In eerste instantie werd ze niet voorgeleid bij de onderzoeksrechter, omdat het nog onduidelijk was of er überhaupt sprake was van een misdrijf. Het kon bijvoorbeeld ook om een doodgeboren baby gaan. Claudia D.C. was er zelf van overtuigd dat haar kindje niet leefde.

2023-01-04 00:00:00 - Lijkje van baby aangetroffen in Brugge
Nieuws

Lijkje van baby aangetroffen in Brugge

Precieze omstandigheden blijven onduidelijk

De eerste resultaten van de autopsie toonden vrij snel aan dat de baby wel degelijk levend geboren is. Het meisje was bovendien volgroeid. De moeder betwist dat ze enige vorm van geweld gebruikte. Naar eigen zeggen wist Claudia D.C. zelfs niet dat ze zwanger was.

De precieze omstandigheden van het overlijden blijven ook na de reconstructie onduidelijk. Momenteel zijn de speurders bezig aan het moraliteitsonderzoek, dat deels in Portugal gevoerd wordt.

Dinsdagochtend vroeg de verdediging tevergeefs om de jonge vrouw onder elektronisch toezicht te plaatsen, zodat ze haar voorhechtenis thuis met een enkelband zou kunnen uitzitten. Als de verdachte opnieuw beroep aantekent tegen de beslissing, moet de Gentse kamer van inbeschuldigingstelling (KI) zich binnen de twee weken over de kwestie buigen.

Kjenta Vangampelaere

kjenta.vangampelaere@focus-wtv.be

Kjenta Vangampelaere
Belga