Nieuws

Jens Dendon­c­ker in pre­mi­è­re in thuis­ba­sis Hees­tert: Mooi om hier de spits af te bijten’

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Gisteravond is de nieuwe show van stand-up comedian Jens Dendoncker in première gegaan in Heestert. Niet toevallig, want ook al woont hij in Antwerpen, Heestert is zijn thuisbasis. En dus zaten ook heel wat familieleden in de zaal. Jens is bij het grote publiek vooral bekend van het televisieprogramma ‘The Masked Singer’.

Tien jaar nadat hij z'n allereerste optredens gaf, keert Jens Dendoncker  terug naar Malpertus in Heestert waar het voor hem allemaal begon met de première van ‘The Homecoming Show’. "Ik ben hier opgegroeid. En niet allen hier opgegroeid. Bijna alle chirofuiven, alle evenementen waren toen hier te doen. En ik heb hier ook een van mijn allereerste comedy optredens gegeven en dat is bijna exact tien jaar geleden. Het komt allemaal heel mooi samen om nu hier de spits af te bijten."

Heel persoonlijke show

Jens Dendoncker put voor zijn nieuwe show vooral uit eigen, vaak gênante ervaringen, die hij met het publiek deelt: zijn opname in de psychiatrie bijvoorbeeld. Hij legt zijn ziel bloot. "Het is zeker een heel persoonlijke show. Het is allemaal geïnspireerd op mijn echte leven. Natuurlijk verzin ik daar nog een hoop bij, want het
is de lach die moet primeren. Het is allemaal wel grotendeels autobiografisch."

Het publiek genoot met volle teugen. De voorstellingen vanavond en morgen in Heestert zijn uitverkocht. In februari en maart komt Jens Dendoncker naar Brugge, Roeselare, Oostende, Ieper. En we zien hem ook terug in een nieuw seizoen van The Masked Singer.

"Ik vond het hilarisch. Het is altijd goed om hem in zijn home town te zien performen. Ik vond het echt af."

Brecht Demeire, fan
Stefaan Six
Ben Storme