Nieuws

Ize­gem krijgt extra bus­hal­tes bij onder meer zie­ken­huis en cultuurhuis

2022-11-19 00:00:00 - Cultuurhuis De Leest kent  succesvolle ticketverkoop

Cultuurhuis De Leest is een van de plaatsen die een nieuwe flexbushalte krijgt

In Izegem komen er na de paasvakantie zes extra flexbushaltes voor het openbaar vervoer. Er komt ook een extra bus op de lijn 502 tijdens de schoolrit naar Lendelede en Kortrijk.

De extra haltes komen op locaties vlakbij publieke voorzieningen of populaire plaatsen. Die stopplaatsen bestonden vroeger wel, maar zijn in het nieuwe openbaar vervoersplan geschrapt. “Op die plekken, zoals een begraafplaats, het ziekenhuis, het dienstencentrum voor senioren of het zwembad, komen vaak mensen die geen andere transportmogelijkheid hebben dan het openbaar vervoer. Het is belangrijk dat ze toch zo dicht mogelijk bij hun bestemming kunnen geraken”, zegt schepen van Mobiliteit, Caroline Maertens.

Concreet gaat het om de volgende haltes, die vanaf maandag 15 april bediend worden:

  • Stedelijke begraafplaats: Reperstraat
  • Sint-Jozefskliniek: Ommegangstraat
  • Cultuurhuis en Dienstencentrum De Leest: Sint-Jorisstraat
  • Zwembad en sporthallen: Heilig Hartstraat
  • Domein Wallemote-Wolvenhof: Kokelarestraat
  • Meensesteenweg: ter hoogte van de Gapaardstraat (extra halte tussen de haltes Ter Beursplein en De Plataan)

Versterkingsritten

Naast de extra flexbushaltes, komt er ook een oplossing voor het capaciteitstekort op de schoolrit ’s morgens richting Lendelede en Kortrijk. “Op die buslijn was er de afgelopen weken merkbaar te weinig plaats. De Lijn heeft het probleem onderzocht en komt nu met een oplossing. Tot het einde van het schooljaar en in afwachting van een structurele oplossing vanaf het schooljaar 2024-2025, rijdt er vanaf maandag 15 april achter de normale Lijnbus een extra bus om aan de capaciteit te kunnen voldoen”, legt burgemeester Bert Maertens uit.

Celien Tanghe