Nieuws

Inzicht’ (CD&V + N‑VA) wil groot­ste par­tij wor­den in Knokke-Heist

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

'Inzicht' is de naam waarmee CD&V en N-VA samen naar de gemeenteraadsverkiezingen trekken in Knokke-Heist. Ze willen de grootste partij worden. Opvallende namen zijn Bert De Brabandere van CD&V, die nu nog schepen is en Cathy Coudyser van huidig oppositiepartij N-VA. Inzicht wil komaf maken met de woelige politiek in Knokke-Heist.

Dat CD&V en N-VA Knokke-Heist samen naar de gemeenteraadsverkiezingen zouden gaan, stond al vast. Nu is ook het merendeel van de kandidaten voorgesteld op het strand van Duinbergen.

Ondernemer Mathieu Maertens : "Ik denk dat er meer engagement met komen, dat we van een passief beheer naar een actief management gaan. Ik ben er zeker van dat we met de partij Inzicht een groot verschil gaan in betekenen straks."

Inzicht heeft heel wat nieuwe kandidaten voor de gemeenteraad kunnen vastleggen, mensen die een nieuwe wind moeten laten waaien in de kustgemeente

Coördinator Bijzondere Jeugdhulp Mieke Reubens: "Ik vind het heel belangrijk om deel te nemen aan politiek om net als nieuwkomer nieuwe uitdagingen aan te gaan, een ander inzicht te krijgen dat de mensen toch blijven geloven in onze politiek."

Inzicht knokke heist

"Vertrouwen in politiek herstellen"

De schoolstrijd, de protesten voor het behoud van het gemeenteonderwijs, de burgemeesterskwestie en de onderzoeken naar belangenvermenging hangen geen fraai beeld op van de politiek in Knokke-Heist. Misschien heeft het vertrouwen in de politiek een flinke deuk gekregen?

Arts en Triatleet Bieke Trenson : "De politiek heeft de laatste tijd inderdaad niet echt in een positief daglicht gestaan. Maar ik denk dat door vernieuwing in partijen te brengen dit een nieuwe wending kan krijgen."

Kleuteronderwijzeres Linda Baeckelandt : "Ik ben toevallig erin gerold door het scholendossier. Het heeft mij besmet met een virus. Het heeft een vlammetje doen aanwakkeren. En ik ben heel enthousiast en blij dat ik mag deelnemen aan deze mooie groep."

En ook Keizerin Mirjam I gooit zich in de strijd om een zitje in de gemeenteraad.

"Dat is ook de reden dat ik deze stap heb gezet, om het vertrouwen in de politiek omhoog te krikken, dat het weer fantastisch wordt, de we met mekaar weer goed vooruit kunnen."

In mei trekt de partij naar alle deelgemeenten om de horen wat er bij de mensen leeft. En dat zal het programma van Inzicht bepalen.

Stefaan Six
Andy Debo