Nieuws

Inter­na­ti­o­nal Hou­se West Flan­ders bege­leidt inter­na­ti­o­na­le werknemers

House west flanders

Voka West-Vlaanderen en de Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij (POM) West-Vlaanderen hebben woensdagavond het International House West Flanders voorgesteld. Daar kunnen internationale werkkrachten die in België aan de slag gaan terecht voor informatie en ondersteuning. Zo willen beide partners het hoofd bieden aan de krapte op de arbeidsmarkt in West-Vlaanderen, gezien heel wat vacatures worden ingevuld met werkkrachten uit het buitenland.


West-Vlaamse bedrijven kijken steeds vaker naar het buitenland om hun vacatures gericht in te vullen door de grote krapte op de arbeidsmarkt. Om het internationale talent naar behoren te onthalen, richtten Voka en POM West-Vlaanderen het International House West Flanders op. Daar kunnen internationals en bedrijven terecht voor informatie en ondersteuning voer wonen en werken in West-Vlaanderen.

Vlotte aankomst en integratie

Het International House wil een informatie-, kennis- en dienstencentrum zijn waar zowel internationals en hun families als organisaties en bedrijven in West-Vlaanderen terechtkunnen. Het doel is om een vlotte aankomst en integratie in West-Vlaanderen mogelijk te maken. In het International House is er begeleiding bij administratieve zaken, maar er wordt ook data verzameld rond internationale talenten.

“Het International House biedt hen een warm welkom en zet onze provincie internationaal op de kaart.”

Hilde Crevits

"Om de uitdagingen op de arbeidsmarkt aan te pakken, moeten we keuzes maken die de toekomstige welvaart van onze productieve en ondernemende kennisregio garanderen. Dat betekent ook investeren in het actief halen en onthalen van buitenlands talent. Het International House biedt hen een warm welkom en zet onze provincie internationaal op de kaart als aantrekkelijke regio voor internationaal toptalent", zegt viceminister-president van de Vlaamse regering Hilde Crevits.

Belga
Ben Storme