Nieuws

Inno­v­Ocean Cam­pus Oos­ten­de krijgt label voor goe­de toegankelijkheid

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Het Vlaams Expertisecentrum voor Toegankelijkheid Inter heeft een label uitgereikt aan de InnovOcean Campus in Oostende. Het gebouw kreeg een A++ label voor de goede toegankelijkheid. Zo is er in het gebouw onder meer audio-ondersteuning voor slechthorenden en zijn er prikkelarme werkplekken voor mensen met autisme.

De campus in Oostende is de thuisbasis van onderzoekers van het Vlaams Instituut voor de Zee (VLIZ) en de visserij-afdeling van het Instituut voor Landbouw-, Visserij- en Voedingsonderzoek (ILVO). De campus is opgebouwd als volledig toegankelijk gebouw. Dat wil zeggen dat iedereen, zowel personen met als zonder beperking, het gebouw vlot en zonder hulp van andere kan gebruiken.

2022-12-05 00:00:00 -  InnovOcean Campus officieel in gebruik genomen
Nieuws

InnovOcean Campus officieel in gebruik genomen

Prikkelarme ruimtes

Zo is de campus vlot bereikbaar met openbaar vervoer, fiets of auto en hebben de toegangspaden geen trappen of andere drempels. De inkom heeft geen draaideur, maar automatische schuifdeuren. Voor blinden is er een toeleiding op de vloer tot aan het onthaal. Rolstoelgebruikers kunnen vlot de onthaalbalie bereiken dankzij een onderrijdbaar deel. De lift is uitgerust met spraakfunctie en braille.

Ook de vergaderzalen zijn vlot bereikbaar en in de auditoria is een ringleiding voorzien als gehoorondersteuning. Voor de kleinere zalen kunnen slechthorenden een geluidsversterking lenen aan de balie. Verder zijn ook de werkplekken volledig toegankelijk ingericht. Wie daar nood aan heeft, kan zich terugtrekken in de prikkelarme, afgesloten werkplekken. Elke verdieping heeft een rolstoeltoegankelijk toilet.

Kjenta Vangampelaere

kjenta.vangampelaere@focus-wtv.be

Kjenta Vangampelaere
Belga