Nieuws

Inclu­sie-ambas­sa­deur vraagt poli­ti­ci meer aan­dacht voor men­sen met een onzicht­ba­re beperking

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Een betere toegankelijkheid en duidelijke communicatie van de overheid voor mensen met een onzichtbare beperking. Dat vraagt inclusie-ambassadeur Stijn Vandamme.

Hij gaat daarom spreken met verschillende gemeentebesturen om het probleem uit te leggen. Vanmiddag bijvoorbeeld, in zijn eigen gemeente Jabbeke. Stijn heeft zelf autisme, en kan talloze voorbeelden geven van wat er beter kan. In Jabbeke haalt hij het eenvoudig voorbeeld aan van een bushalte die door de kermis of markt tijdelijk is verplaatst.

 

Stijn Vandamme, inclusieambassadeur: "Ik denk in lijstjes en patronen. Als de bushalte verplaatst is en het is niet meteen duidelijk naar waar, dan is het lijstje 'bus nemen' niet meer hetzelfde. Eigenlijk moeten ze een bordje hangen van 'de bushalte is verplaatst door een markt, en je kan in die straat de bus nemen'. Dat is gewoon simpel. Het gaat om kleine dingen maar het is autismevriendellijk. En het is niet alleen goed voor mensen met autisme, maar ook voor mensen zonder autisme. Want iedereen is gebaat bij zichtbaarheid en structuur."

In onze provincie trekt inclusieambassadeur Stijn deze maand ook nog naar De Panne, Hooglede en Gistel.

2023-05-08 00:00:00 - Inclusie-ambassadeur vraagt politici meer aandacht voor mensen met een onzichtbare beperking - stijn2.jpg
Redactie