Nieuws

Scha­de opme­ten in Menen na dries­te inbraak met spoor van vernieling

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Een zaakvoerder uit Menen meet de schade op na een brutale inbraak van afgelopen zondagnamiddag. Een man dringt binnen via het dak van het bedrijf, en laat een spoor van vernieling achter. Met een vorkheftruck verbrijzelt hij zelfs een raam. Gelukkig is er op dat moment niemand thuis. Er is ook niets gestolen. De man is opgepakt.

"Dit zal blijven hangen. Het staat gebrand op het netvlies."

Zaakvoerder Dirk Robaey over drieste inbraak
Inbraak menen 3


"Hij heeft gekozen voor kracht, niet gewoon proberen een slot te forceren, maar hij is los door dat glas gereden", zegt zaakvoerder Dirk Robaey.

"Je ziet: de zetel moet nog worden opgeborgen, omdat het glas in de zetel lag. Het zal je maar overkomen, dat je daar gezellig in de zetel zit een film te volgen. Ik wil er gewoon niet aan denken."

De vorkheftruck komt uit de loods, waar de man via het dak is binnengedrongen. "Waarschijnlijk met zijn voeten los door gestampt. En dan via dat rek naar beneden geklommen."

Inbraak menen 2
Inbraak menen 3
Inbraak menen 1
Inbraak menen 4

Tot 40.000 euro schade

Vreemd genoeg is er niets gestolen. Op camerabeelden is te zien hoe de man opgefokt rondloopt.

"Ik ben enorm blij, ik ben ‘den dezen hierboven’ bijzonder dankbaar dat er niemand thuis was. Ik weet niet wat er zou gebeurd zijn. Ik heb zeker tien minuten, een kwartier beeldmateriaal. Hij was in alle staten", vertelt Dirk Robaey.

Met een auto die in de loods staat, raasde hij er daarna vandoor. Hij liet de wagen achter op een oprit in de buurt en liep weg. De politie kon hem even later arresteren. Dirk denkt dat er tot 40.000 euro schade is, maar vooral de mentale impact is groot.

"40 jaar ben ik bezig, ben ik zelfstandig, zaakvoerder van Tank-Service. Van alles meegemaakt. Veel dingen vervagen of vergeten, maar dat zal blijven hangen. Het staat gebrand op het netvlies", besluit Dirk.

Davy Vercamer