Nieuws

Ieper­ling maakt film over wereld­re­cord­hou­der Wal­ter Arfeuille

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Filmmaker Jens D'Heere uit Ieper heeft een film gemaakt over Walter Arfeuille, wereldrecordhouder gewichtheffen met het gebit. Zijn werk met de titel “Pitbull” zorgde voor volle zalen dit weekend in Ieper.

Eerder was er ook al een documentaire van een professionele ploeg, maar de film nu is er volgens de maker één vanuit de ziel van de krachtpatser uit Vlamertinge. “Walter Arfeuille is in de streek nog steeds een zeer gekend en geliefd persoon. Dat verklaart een deel van het succes. Maar mensen komen ook om te kijken naar wat ik gemaakt heb, dat vind ik spectaculair”, zegt D’Heere.

"Mensen komen kijken naar wat ik gemaakt heb, dat vind ik spectaculair."

Jens D'Heere - Filmmaker

Vrijdag- en zaterdagavond toonde de Ieperling zijn prent dan ook in een uitverkochte stadsschouwburg. Voor Jens was het eerst een eindwerk in zijn kunstopleiding. Hij kent Arfeuille omdat hij al jaren in zijn fitnessclub in Vlamertinge traint. Zijn fitnessleraar gaf hem een camera.

Arfeuille, die intussen 71 is, trok in de jaren '90 treinen met zijn tanden en het wereldrecord van 333 kilo gewicht met het gebit tillen staat op zijn naam.

Kate Baert
Laurens De Jaegher