Nieuws

Ieper stelt mas­ter­plan Stra­te­gi­sche Spie voor

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

De stad Ieper stelt de plannen van de zogenoemde ‘strategische spie’ voor aan haar inwoners. Dat is een stadsdeel in de vorm van een taartstuk, ten zuiden van het station, met als centraal punt de militaire kazerne.

Zo’n 400 Ieperlingen krijgen tijdens vier sessies meer uitleg in cultuurcentrum Het Perron. Uit drie scenario’s heeft een studiebureau één weerhouden en uitgewerkt. De stad wil het verloren stadsdeel opwaarderen tot een modern en groen gebied dat één geheel vormt met de oude stad. In de langetermijnplannen zouden loodsen op de militaire kazerne plaats bieden aan kmo’s. De brede Oudstrijderslaan zou verlegd worden, weg van de vesten.

(lees verder onder het plan)

Schepen van stadsontwikkeling Philip Bolle: "Dat is een gebied van 90 hectare met veel mogelijkheden: natuur, wonen, een retailpark, ... Vandaar een RUP met de provincie en een ontwikkelingsplan met de WVI. Je hebt de vesten, de Oudstrijderslaan. Die zouden we eventueel gaan verleggen zodat die tegen het spoor komt te liggen. En een flink stuk natuur creëren waar wonen een prominente plek zou krijgen."

2023-03-22 00:00:00 - Ieper stelt masterplan Strategische Spie voor - spie2.jpg
Lorenzo Dejonghe
Piet Lesage