Van kroketmachine tot slimme kassa: horecabeurs zet in op nieuwigheden om personeelstekort op te lossen
Op de horecabeurs in Bredene gaat er dit jaar veel aandacht naar oplossingen voor het personeelstekort, dat zeker aan de kust de jongste jaren erg nijpend is. Tegelijk is het voor de sector de ideale gelegenheid om nieuwe producten en trends te ontdekken.
De horecabeurs in Bredene is al aan de vijftiende editie toe en staat met stip in de horeca-agenda’s aangeduid. "Dit is onze Heimat. We staan aan het begin van het horecaseizoen aan de kust, dus het is heel belangrijk dat we onze producten kunnen tonen", vertelt standhouder Anuchka Vercouter.
Er zijn ook heel wat nieuwigheden te zien, met een opvallende rode draad: producten en machines die personeel besparen. Door het personeelstekort, vooral aan de kust, is dat belangrijk. "Vooral met de flexijobbers, die uitgebreid zijn naar andere sectoren. Dat brengt ons in nauwe schoenen", zegt Yves Van Moorter van Horeca Vlaanderen.
Machines nemen - al dan niet - noodgedwongen meer taken over: van kroketmachines tot gesofisticeerde
kassasystemen.