Nieuws

Honds­haai in gelei met plat­te kaas en raapjes

2014-10-29 00:00:00 - Hondshaai in gelei met platte kaas en raapjes

Bekijk hier de ingrediënten en het recept voor hondshaai in gelei met boterraapjes zandwortel en platte kaas

Benodigdheden:

  • 1 flesje witbier
  • 1 bosje dragon
  • 1eetlepel blauwe hand azijn
  • 200 gr platte kaas
  • 1 citroen
  • 2 blaadjes laurier
  • 1 teentje look 
  • 1 ui
  • 8 st mini zandwortel/ of mini wortel
  • 4 st mini boterraap
  • ½ blaadje gelatine
  • 2 st hondshaai

Bereiding:

Hondshaai: was de hondshaai, snij in mooie mootjes en kruid met peper en zout

Gelei: vul een kookpot met een bodem 300gr water, voeg er een scheutje witbier bij, laurier, look, dragon en peper en zout en kook op .Was en snij de raapjes en wortel en kook ze beet gaar met enkele ui ringen. Haal de groentjes eruit en kook vervolgens de hondshaai mootjes gedurende 4 minuten met een scheutje azijn. Haal de hondshaai uit het kookvocht , passeer en voeg de gelatine toe. Plaats de mootjes hondshaai en een bodem gelei in een kom en laat 1 uurtje opstijven in de koelkast.

Platte kaas: meng de platte kaas met peper en zout en citroensap

Groentjes: snij de groentjes in gewenste vorm , afkruiden met grof zout en citroensap

Afwerking: haal het kommetje uit de koelkast, leg er de hondshaai op, groentjes en plattekaas en werk af met kervel

De redactie