
De Cabosse praline van Chocolatier Vandenbulcke uit Kortrijk pakt de gouden medaille op de ISM-beurs in Keulen, een van de belangrijkste beurzen ter wereld voor chocolade en zoetwaren.
Twee jaar geleden pakte de chocolatier nog de zilveren medaille. "De nieuwe gouden medaille geeft aan dat wij als authentieke, familiale chocolatier inzetten op innovatie en kwaliteit. Dit is een bekroning voor het dagdagelijkse harde werk van het volledige team”, klinkt het bij Chocolatier Vandenbulcke.
70% minder verspilling
De praline heeft een vulling van upcycled cacaovruchtpulp, het smaakvolle witte vruchtvlees dat rond de cacaobonen zit en dat anders weggegooid wordt tijdens de oogst van de cacaobonen. Zo helpt de Cabosse - het Franse woord voor cacaovrucht - om afval te verminderen en een positieve impact op de planeet te hebben.
“We zetten al jaren in op duurzame chocolade en betere omstandigheden voor onze cacaoboeren. Maar als je bedenkt dat enkel de cacaobonen gebruikt worden om chocolade te maken en de andere 70 procent van de vrucht niet wordt benut, past dat helemaal niet in die duurzame filosofie."
De praline uit Heule haalt het van honderden andere snacks en zoetwaren. Cabosse zal verkrijgbaar zijn in de winkels vanaf mei 2022.