Topchef Gert De Mangeleer en sommelier Joachim Boudens blijven hun culinaire stempel op de Brugse regio drukken. Hun driesterrenrestaurant Hertog Jan in Zedelgem gaat dan toch niet dicht, en in februari verhuist hun bistro Less naar ’t Zand in Brugge.
Nieuwe wind voor bistro Less
Gisteren toonde De Mangelaar al eens het nieuwe concept van bistro ‘L.E.S.S. by Hertog Jan’. Samen met de Japanse topchef Zaiyu Hasegawa maakte hij een reeks gerechten geïnspireerd op z’n ervaringen in het buitenland. Met bistro ‘L.E.S.S. by Hertog Jan’ in het centrum van Brugge mikken De Mangeleer en Boudens op een internationaal publiek. Af en toe zal er een internationale topper als gastchef in de potten roeren. Op de huidige locatie van de bistro, langs de Torhoutse Steenweg in Brugge, komt een restaurant met Vlaamse specialiteiten.
Deuren Hertog Jan dan toch niet dicht
In tegenstelling tot eerdere berichtgeving gaan De Mangeleer en Boudens door met Hertog Jan, weliswaar in een meer intieme setting. In Zedelgem zal topchef De Mangeleer af en toe koken voor groepen van een twaalftal personen en op feesten of evenementen. "We gaan vijf avonden per maand opendoen. Het zal heel intiem hoogstaande formule zijn", zegt De Mangeleer.