Nieuws

Her­stel­ling Zwaan­tjes­brug Wiels­be­ke start vol­gen­de week

2018-08-17 00:00:00 - Betonpaneel vast onder zwaantjesbrug: weg lang afgesloten

De herstelling aan de onderkant van de Zwaantjesbrug in Wielsbeke, over het kanaal, start na het paasweekend. Die werken duren tot 13 juni: al die tijd zal er op en onder de brug geen verkeer mogelijk zijn.

De Zwaantjesbrug ligt over het kanaal Roeselare-Leie, en is geregeld aangereden door te hoge of te hoog geladen vrachtwagens. De liggers van de brug zijn daardoor beschadigd.

De brug hangt vier meter boven de weg maar dat hebben chauffeurs in het verleden meermaals verkeerd ingeschat. Eén van de brugliggers is zelfs gescheurd en aan vervanging toe.

Er is intussen wel een systeem geïnstalleerd dat de hoogte van voertuigen meet, en op ruime afstand voor de brug waarschuwt als een vrachtwagen te hoog is om onder de brug door te rijden.

2022-09-05 00:00:00 - Geen schade meer aan brug door hoogtedetectiesystemen
Nieuws

Geen schade meer aan brug door hoogtedetectiesystemen

Beurtelings verkeer

De werken zullen voor verkeershinder zorgen vanaf volgende week dinsdag: dan kan er geen verkeer op of onder de brug door. Vanaf 24 april is er weer verkeer over de brug mogelijk, maar wel beurtelings met verkeerslichten. In het weekend van 12 en 13 juni is er dan weer even geen verkeer mogelijk, daarna zijn de werken klaar.

De Vlaamse Waterweg en Wegen en Verkeer leiden het zwaar verkeer van en naar de E17 voorlopig op via de N50 en de N36, en het oprittencomplex van de snelweg in Deerlijk. Al zijn ook daar nog werken bezig die voor de nodige verkeershinder zorgen.

Jeroen Vercruysse

jeroen.vercruysse@focus-wtv.be

Jeroen Vercruysse