Nieuws

Groot­ste snoep­taart ter wereld staat in Ware­gem Expo

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

We brachten gisteren nog de opbouw in ons nieuws, en het is ook echt gelukt: in Waregem hebben ze de grootste snoeptaart ter wereld gebouwd. De hele constructie van meer dan acht meter hoog was vanmiddag helemaal aangekleed met snoep. De snoeptaart is een idee van een snoepbedrijf uit Roeselare, de opbrengst van de stukjes taart gaat helemaal naar goeie doelen.

Feest in Waregem Expo want ze hebben het record: de grootste snoeptaart ter wereld. De taart heeft een diameter van 10 meter, goed acht en een halve meter hoog. Ze bestaat uit maar liefst 350.000 snoepjes. Met de taart viert het snoepbedrijf Ameel uit Roeselare zijn 25e verjaardag.

Het schenkt de opbrengst helemaal aan goeie doelen: enkele organisaties die hier kwamen meehelpen. Zij kunnen het geld gebruiken om hun activiteiten te financieren. En dat extraatje is de moeite: 12.000 euro, als ze alle snoepplankjes verkocht hebben. 

"Toen wij vanmorgen aankwamen en die gigantische taart zagen staan, waren we bijzonder trots."

Trees De Backer, Buitengewoon Onderwijs De Pinker in Poperinge

Buitengewoon Onderwijs De Pinker in Poperinge is een van die organisaties. "Toen wij vanmorgen aankwamen en die gigantische taart zagen staan, waren we bijzonder trots dat we mochten meebouwen", zegt Trees De Backer die op de school werkt. "We werken elke dag met kinderen met een mentale beperking, met emotionele en gedragsstoornissen en mensen met autisme. En een extra centje, een duwtje in de rug om hen iets extra's te geven, daarvoor doen we het."

Stefaan Six
Jeroen Vercruysse

jeroen.vercruysse@focus-wtv.be

Jeroen Vercruysse
Laurens De Jaegher