Nieuws

Groen is tegen uit­brei­ding golf­ter­rein, waar­voor 30ha land­bouw­grond moet verdwijnen

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

De partij Groen is tegen de uitbreiding van het golfterrein in Koksijde. Daardoor zou tot 30 hectare landbouwgrond verdwijnen. 

Koksijde bereidt een ruimtelijk uitvoeringsplan voor in functie van de uitbreiding van de golfterreinen Ter Hille. Daarvoor zou 30 hectare landbouwgebied moeten verdwijnen, en net daar wringt het schoentje voor Groen. "Na alle intenties om de landbouwsector te steunen, is het helemaal niet logisch om voor zo'n oppervlakte een bijkomend golfterrein voorrang te geven aan de huidige agrarische bestemming", zegt co-voorzitter Jeremie Vaneeckhout.  

"Wat vinden we het belangrijkste? Extra golfers plaats geven of onze landbouwers verder laten boeren?"

Jeremie Vaneeckhout, co-voorzitter Groen

Groen hekelt ook de rol van de provincie. Zij voorzien een compensatie voor de 30 hectare landbouwgebied op de huidige luchtmachtbasis wanneer Defensie daar vertrekt. "Niet voldoende", vinden ze bij Groen. "Eind vorige maand kondigde defensie ook aan om toch niet de volledige basis van de hand te doen. Dat zorgt voor onzekerheid over dat dossier en dus ook over de compensatie", klinkt het bij provincieraadslid Maarten Tavernier. 

Kjenta Vangampelaere

kjenta.vangampelaere@focus-wtv.be

Kjenta Vangampelaere
Celien Tanghe